Børnekulturhuset Fyrtøjet
– en eventyrlig ramme for leg og læring

Elverhøj

H.C. Andersens eventyrverden formidles gennem historiefortælling, teaterimprovisation, billedkunst, leg og scenografiske installationer. Scenografien sætter rammen for leg og læringsforløb. Huset er åbent for familier, institutioner og andre besøgende. På besøg kan I opleve levende fortælling, atelierworkshops eller små eventyrimprovisationer og I må tage hele huset i brug.

Du kan finde datoerne for vores levende fortælling og kreative workshops nederst på siden. Vi opdaterer løbende.

Fortælleskole

I Fyrtøjets Fortælleskole underviser vi børnene i teknikker og metoder, baseret på teatrets og fortællekunstens verden. Med en legende tilgang arbejder vi med kroppens fysiske udtryk og stemmens mange muligheder. Vi bygger fortællinger op sammen med børnene, der får mulighed for at udvikle narrative forståelse og evnen til at tage del i et skabende fællesskab. Discipliner som nærvær, udholdenhed, scenisk opmærksomhed vil indgå i undervisningen. Vi afslutter med en lille optræden, hvor børnene, hvad de har arbejdet med.

Underviser: Mette Kiilerich, formidler i Fyrtøjet. Alder: børn fra 8 år og op. I alt 12 undervisningsgange. Pris: 650 kr. For mere info, kontakt Mette: metvk@odense.dk.

Billedskole

Vi har værksted i Ejler Rønnows Gård, lige ved siden af Fyrtøjets Elverhøjs-udstilling. Her udforsker børnene forskellige kunstneriske udtryksmidler med henblik på at skabe deres eget formsprog, og der arbejdes i flere former for materialer. Inspirationen hentes mange steder fra, både i de spændende omgivelser, i forskellige kunstneres værker og i nogle af de udtryksformer, der fascinerede H.C. Andersen som billedkunstner. 

Underviser: Keiko Yada Karsbæk, billedkunstner og cand.mag. i kunsthistorie. I alt 10 undervisningsgange. Pris 800 kr. For mere info, kontakt Keiko: kykar@odense.dk

Levende Fortælling

Lad de indre billeder træde frem og hyg dig med eventyret levende fortalt, når vi dykker ned i Elverhøj med alle de sælsomme væsener.

Fortællingen varer cirka 20 minutter,
og starter kl. 12 og kl. 14.

12. – 13. oktober
19. – 20. oktober

02.- 03. november
16. – 17. november
23. – 24. november

21. – 22. december
28. – 29. december: ingen dagsprogram, men masser af mulighed for leg i Elverhøj!

Kreative Workshops

Vær med, når vi udfolder os kreativt. Det børnene laver, kan tages med hjem!

Til Elvernes fest inviteres mange sælsomme væsener og i Fyrtøjets kreative workshop stilles der helt skarpt på kyklopens ene øje. Vi folder og farvelægger – og snart kan der blinkes med det ene nye øje.
Workshoppen er fra kl. 12:30 – 13:30.
14. – 18. oktober (man-fre i efterårsferien)
26. – 27. oktober
09. – 10. november

Fyrtøjet er en del af Julemarkedet* – og der er særlig workshop i atelieret i Rønnows Gård.
Her kan du lave en smuk jule-sprællemand eller klippe julepynt.
Workshoppen er åben fra kl. 11-15.
30. november – 1. december (*Fyrtøjet er åbent kl. 10-18)
7. – 8. december (*Fyrtøjet er åbent kl. 10-17)

Juleworkshop – lav din egen julesprællemand
14. – 15. december (kl. 12:30-13:30)

OBS * Vær venligst opmærksom på, at I minimum skal have 1 voksen med pr. 5 børn i Fyrtøjet. Denne voksne skal købe billet.

 

Læs mere om booking af Fyrtøjet – til fødselsdage, generelle introduktioner, rundvisninger for faggrupper – for eksempel lærer-, pædagog-, eller universitetsstuderende – under praktisk information. Der er yderligere information for skoler. Du er også altid velkommen til at kontakte museum@odense.dk eller ringe på +45 65 51 46 01 hvis du har flere spørgsmål til os.

FORTSÆT FORTÆLLINGEN PÅ INSTAGRAM #hcao

Besøg en landsby fra H.C. Andersens tid

Besøg en landsby fra H.C. Andersens tid

Tekst er tilgængelig under Creative Commons. Navngivelse / Ikke Kommerciel / Del På Samme Vilkår 3.0. Se brugsbetingelser for flere oplysninger