H.C. Andersens Hus
(Fødehjem)

Museet er i øjeblikket LUKKET.
Derfor er der også rabat på din billet.

En digter kommer til verden

I den dengang fattigste del af Odense. Bag vinduerne i det nu ikoniske gulkalkede hjørnehus. Her blev H.C. Andersen født på en tirsdag, den 2. april 1805, kl. 01 om natten. Som søn af en fattig vaskekone og en endnu ikke udlært skomager var der dengang intet, der tydede på, at H.C. Andersen skulle forvandle sin fattige arv til at blive verdens største eventyrforfatter.

Fra fattige kår 

I dag ser det gule hjørnehus idyllisk ud. Det var anderledes på Andersens tid. Dengang rummede huset helt op til fem familier. Det var her, blandt Odenses fattigste, H.C. Andersens far og mor søgte husly. De havde ikke deres eget sted at bo og måtte derfor indkvartere sig hos familie. Børnedødeligheden var stor, så præsten hjemmedøbte H.C. Andersen samme dag, han blev født.

”H.C. Andersen er en kostelig skat for Danmark”.
Bertel Haarder, mf

– til verdenskulturarv

H.C. Andersens Hus blev købt i 1905 og åbnede 3 år senere dørene for publikum. Lige siden da har det lille hjørnehus på 72 kvm været besøgt af millioner af mennesker, der har ønsket at se, hvor eventyrforfatteren blev født.
Selvom omgivelserne har ændret sig, kan du endnu fornemme, hvor trangt det dengang har været, når du står i en af de små stuer, der sammen med et delekøkken udgjorde en hel lejlighed.

H.C. Andersens Hus (Fødehjem)

Hans Jensens Stræde 45
5000 Odense C
Telefon 65 51 46 01

Praktisk information

}

Åbningstid

I øjeblikket lukket. 

H.C. Andersens Hus (Fødehjem)

Hans Jensens Stræde 45
5000 Odense C
Telefon 65 51 46 01

Praktisk information

}

Åbningstid

I øjeblikket lukket. 

Oplev H.C. Andersens Odense - I forunderlige fodspor

FORTSÆT FORTÆLLINGEN PÅ INSTAGRAM #hcao

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Besøg en landsby fra H.C. Andersens tid.

Museum om Odense og Fyn

Besøg en landsby fra H.C. Andersens tid

Museum om Odense og Fyn

Tekst er tilgængelig under Creative Commons. Navngivelse / Ikke Kommerciel / Del På Samme Vilkår 3.0. Se brugsbetingelser for flere oplysninger Cookies