H.C. Andersen
“… en gal, en elsker eller en poet?”
Det Utroligste
– En virtuel fejring af H.C. Andersens 215 års fødselsdag!
Sæt dig med en god kop kaffe, – lyt og lad dig rive med – når vores fortæller, Lise Marie Nedergaard, på sin levende og medrivende facon fortæller Andersens eventyr ‘Det Utroligste’ (1872).
Det specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr, er udvalgt med nøje omhu. Eventyret er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr. Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag fortæller vi det som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand!
🇩🇰 HURRA for H.C. Andersen! 🇩🇰
Manden med de mange ansigter
Som i dag var der også på H.C. Andersens tid mange holdninger til den høje, ranglede person fra provinsen. Han passede måske ikke helt ind, men insisterede også selv på at stikke ud. H.C. Andersen var og er noget særligt, fuld af modsætninger, nuancer og facetter.
Hele sit liv satte digteren sit enorme talent ind på en afgørende opgave; at forstå sig selv, og hvad det vil sige at være menneske. Hans liv og kunst gør verden rigere, dybere og mere forunderlig.
En stor og sammensat personlighed

Multikunstner
H.C. Andersen var ikke blot forfatter. Han var også papirklipper, tegner, sanger, blomsterarrangør. Ja, han var et multitalent med et særligt blik for materialernes muligheder. Næsten alt, han rørte ved, blev til kunst.

Berømthed
Uden sammenligning er H.C. Andersen den mest kendte dansker i verden, og allerede på sin egen tid opnåede han enorm berømmelse. Ligesom i dag var holdningerne til ham dengang også mange – særligt i Danmark.

Nomade
Rastløsheden drev Andersen mod det nye. Utålmodigt længtes han altid efter at være dér, hvor han ikke var. På den måde blev han et af 1800-tallets mest rejsende mennesker. Verden og rejsekufferten var hans hjem.

Opfinder
H.C. Andersen var fornyer og opfinder. Ord, papirklip, fotografi – alt kunne være materiale for hans nyskabende leg. Litteraturen blev revolutioneret, og ordsprog og udtryk, vi i dag tager for givet, blev opfundet af ham.


Oplev H.C. Andersens Odense - I forunderlige fodspor
FORTSÆT FORTÆLLINGEN PÅ INSTAGRAM #hcao
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.