Børnekulturhuset Fyrtøjet
Vores Børneunivers har stadig tilbud til jer. Se nedenfor!

 

Mens Elverhøj er lukket…

Grundet covid-19 har vi stadig ikke haft mulighed for at åbne ind til vores skønne Børnekulturhus. Men I skal ikke snydes – og mens vi alle venter på at åbne igen, har vi heldigvis Fyrtøjets Sommerskole, hvor dit barn kan få lov at fordybe sig i mange kreative processer og skabe sine egne eventyr.

I kan også lege i Møntergårdens gårdrum, deltage i workshops og komme på Vikinge-byvandringer og H.C. Andersen byvandring – begge dele for børn. Gå også på opdagelse hos snedkermester Severinsen og hans familie i Børnenes Baggård, som er et lille, iscenesat bymiljø med lejlighed, baggård og snedkerværksted. Med alle sanser sat i spil kan børnene leve sig ind i historien og opleve, hvordan vilkårene var i Odense for 120 år siden.

Hele sommeren tilbyder vi ekstra aktiviteter – find dem her.

 

Slip fantasien løs 

Lygtemænd. Troldgubber. Elverfolk. Dødningeheste og talende firben. H.C. Andersens eventyr Elverhøj er fuld af magiske væsner. I Børnekulturhuset Fyrtøjets udstilling på Møntergården bliver du selv en del af eventyret. Træd indenfor i højen. Her er krogede trærødder, ild under gryderne og fjeldhuler at sove i. Her er smukke og sælsomme kostumer. Elverbutikker lokker, og brætspil står klar. Nogle dage kan du høre eventyret levende fortalt. Andre dage kan du dykke ned i eventyret med dine hænder, når der er workshop i atelieret. Men altid er legen, fordybelsen og den kunstneriske oplevelse i centrum.

”Det er helt vildt sjovt, når han giver sig til at fortælle om, hvordan hver enkelt ting i rummet tænker og føler, og efterhånden inspirerer det en til at tænke på samme måde. Forleden da jeg fjernede ukrudt i haven, blev jeg pludselig nervøs for, om hakkejernet og riven overhovedet kan lide deres arbejde med at fjerne ukrudt?”
Sigurd Barrett, musiker og forfatter

For store og små

Fyrtøjet formidler H.C. Andersens eventyrverden til børn fra hele verden: Børnefamilier besøger stedet i weekender og ferier. Skoler og institutioner kommer på hverdage for at deltage i forløb. Sammen med de voksne er de medskabere af historiefortælling og leg, teaterimprovisation og billedkunst.
De rejser af sted på fantasiens vinger. Ligesom H.C. Andersen.

Se mere om vores dagsprogram og andre kreative tilbud her.

Børnekulturhuset Fyrtøjet

Møntestræde 1
5000 Odense C
Telefon 65 51 46 01

Praktisk information

}

Åbningstid

Vi opdaterer jer snarest muligt !

Børnekulturhuset Fyrtøjet

Møntestræde 1
5000 Odense C
Telefon 65 51 46 01

Praktisk information

}

Åbningstid

Vi opdaterer jer snarest muligt !

Oplev H.C. Andersens Odense - I forunderlige fodspor

FORTSÆT FORTÆLLINGEN PÅ INSTAGRAM #hcao

Besøg en landsby fra H.C. Andersens tid

Museum om Odense og Fyn

Besøg en landsby fra H.C. Andersens tid

Museum om Odense og Fyn

Tekst er tilgængelig under Creative Commons. Navngivelse / Ikke Kommerciel / Del På Samme Vilkår 3.0. Se brugsbetingelser for flere oplysninger